Ako Čeliť Problémom

Budem sa na tieto stretnutia pripravovať tak, že si budem čítať literatúru Al-Anon, aby som mohla aj ďalším odovzdávať niečo cenné. Výsledkom takejto plnej účasti bude pre mňa lepší spôsob života. Nájdem spôsoby, ako docieliť, aby bol môj život zaujímavejší a budem novým spôsobom vnímať príjemné veci, ktoré sa udejú každý deň. Budem pracovať smerom k vyspelejšiemu postoju – a uspokojím sa s tým, čo bude menej ako to, čo mi nahovárajú moje romantické sny a ich túžby.

čeliť problémom

Modlitby o vedenie sú snáď najsilnejšie zo všetkého a zabezpečujú, aby som bola vnímavá a takisto ochotná správať sa podľa Jeho vnuknutia. Viera vo vyššiu moc mi tiež môže pomôcť prekonať moje chyby. Ak verím v moc, ktorá je vyššia ako ja, bolo by veľmi nerozumné, keby som sa https://www.lekarenonline.com/ správala tak, ako by som všetko vedela. Keby sme ich najprv neodsúdili za to, čo nám urobili, neexistoval by dôvod na to, aby sme im odpustili. Určite budeme musieť odpustiť sebe za to, že sme súdili. Niet divu, že AA aj Al-Anon zdôrazňujú dôležitosť žiť len jeden deň po dni.

Slečna Milerová A Splnené Sny

Modlitba v prvom rade uvádza, že v mojom živote sú veci, ktoré nemôžem zmeniť; moja vyrovnanosť závisí na ich prijatí. „Odvaha zmeniť veci, ktoré môžem“ mi dáva neobmedzenú slobodu pracovať na tých veciach, ktoré sa týkajú mňa. V tichosti odsuniem akékoľvek rozhodnutia až dovtedy, kým sa prostredníctvom https://www.lekarenonline.com/ svojho kontaktu s Bohom uistím, že sú správne. A budem sa modliť, aby som neurobila nijaký krok, ani len ten najmenší, ktorého zámerom by bolo niekoho potrestať. Na začiatku som bola hlboko zranená tým, že niekto iný priviedol môjho manžela k triezvosti, keď som to ja nedokázala.

Väčšina z nás to veľmi ťažko prijíma, pretože ho nedokážeme dať do spojitosti s baktériami alebo vírusmi tak, ako je to v prípade iných “riadnych” chorôb. Napriek tomu uvidíme pri sebe značný pokrok, keď si uvedomíme, že je to fyzická, duševná a duchovná choroba, ktorá nemá nijakú izolovanú príčinu. Nemôžeme ju zastaviť o nič https://www.cukis.cz/?p=87631 viac ako nemôžeme docieliť to, aby sa chorý človek uzdravil. Al-Anon môže pre mňa urobiť veľa, ale aj ja pri tom musím pomáhať. Dnešný deň sa sústredím na najhlbší význam príkazu „Milovať budeš svojho blížneho ako samého seba“. Príjmem samú seba, pretože to je primárna podmienka, pri ktorej môže rásť dobro, ktoré je vo mne.

Nie som sama, pretože Boh je so mnou, kedykoľvek si to uvedomím. Nikdy mi nedovoľ predstavovať si, že moja spokojnosť so životom závisí na tom, čo môže urobiť niekto iný. Toto je chyba v myslení, ktorej sa môžem v Al-Anon zbaviť. Môžem sa naučiť využívať nezmerateľnú a nevyčerpateľnú Božiu moc, ak som ochotná neustále si uvedomovať Božiu blízkosť.

Nedostatočné Produkčné Kapacity

Napríklad, budeme nútení zvážiť prísnejšie kontrolovanie pohybu obyvateľov jednotlivých krajín alebo zvážiť tresty pre ľudí, ktorí prídu do práce aj napriek tomu, že sú zjavne chorí. V nasledujúcich mesiacoch a rokoch teda zažijeme schválenie obrovského množstva stimulačných a podporných balíkov, ktoré majú slúžiť na zmiernenie ekonomických http://www.monryt.cz/belgicaci/?p=67927 dopadov koronavírusu. Zmätok v osobnej identite – Niekoľko aspektov formovania novej rodiny môže deťom spôsobiť problém s ich vlastnou identitou. Ak sa napríklad meno matky zmení na priezvisko nového manžela, zatiaľ čo deti matky si ponechajú pôvodné priezvisko, môžu nadobudnúť pocit určitého odlúčenia od svojej matky.

General Electric úspešne znížil cenu na cca 4,500 yuan ($684) za každú kilowatt http://www.publikacevymolova.cz/lovegra-2/ hodinu, pričom čínsky výrobcovia znížili svoju cenu pod 4,000 yuan.

  • Ak sa môj život stal nezvládateľným, ako ho môžem ovládať?
  • Krátko pred touto udalosťou stratil svoju milovanú manželku.
  • Neakceptovanie vzťahu rodičov rovnakého pohlavia má vplyv aj na deti z dúhových rodín.
  • Program Al-Anon mi určite môže pomôcť zbaviť sa môjho zúfalstva a frustrácií, ale hlavná snaha počúvať, pozorovať a sústrediť sa musí vychádzať odo mňa.
  • Stále majú pred sebou radostnú skúsenosť vzdania sa problému – a úžasné dobrodružstvo mávnutia rukou nad „zraneniami“.

Keď máme problémy a nevidíme východisko, je to len preto, že si predstavujeme, že naše riešenia závisia na nás. Musíme si pripomínať, že naša ľudská múdrosť a dôvtipnosť často zlyhali a nepriniesli výsledky, v ktoré sme dúfali. Ak nijakým spôsobom nebudem chrániť alkoholika pred následkami jeho pitia a dovolím, aby ho premohla pohroma, potom zodpovednosť za to, čo sa stane, nenesiem. Nemala by som vytvárať krízu, aby som „alkoholika priviedla k rozumu“, ale musím mať odvahu držať od neho ruky preč a umožniť, aby ku kríze naozaj došlo.

Slovenský Projekt Zameraný Na Elektrické Vedenia Získal Európsku Cenu Za Ochranu Prírody

Po šiestich mesiacoch navštevovania Al-Anon a čítania jeho literatúry mohla o Al-Anon hovoriť samé pekné veci až na to, že nad ničím nebola naozaj bezmocná. Do Al-Anon raz prišla jedna žena, aby zistila, ako môže dosiahnuť, aby jej manžel prestal piť. O alkoholizme toho vedela naozaj veľa; prečítala o tom množstvo kníh. Som len malé koliesko v mašinérii celého vesmíru; moja snaha robiť si veci po svojom je odsúdená k zlyhaniu. Jasný a vyrovnaný úspech mám na dosah, keď sa naučím všetkého sa vzdať. Potom budem mať čas spočítať svoje požehnania, pracovať na mojich nedostatkoch a tešiť sa z každej minúty každého dňa.

Ak je môj postoj doma stále mrzutý a kritický, budem sa snažiť zmeniť to sledovaním toho, čo hovorím a robím a ako na to moja rodina reaguje. Svoju úctu a rešpekt si nevyhradím len na autsajderov, ktorým sa chcem zapáčiť, ani na tých, na ktorých chcem urobiť dojem. Ľudia, s ktorými žijem, stoja za moje najlepšie správanie a určite chcem na nich pozitívne reagovať s rešpektom a láskavosťou, ktorú som im doteraz mohla nevedome odmietať. Naše postoje ostatní obyčajne vnímajú na základe toho, čo hovoríme a robíme a ako to robíme – ak postoje skutočne odrážajú to, čo cítime. Niekedy môže nežné jednanie a jemné, zdvorilé slová len napodobňovať naše skutočné pocity.

Možno viera nikdy nebola súčasťou nášho života a nie sme presvedčení o tom, že ju potrebujeme. Niekedy sa nachádzame v takej ťažkej situácii, že sa to zdá byť ako dlhodobá a vyčerpávajúca kríza; nevieme to vyriešiť a niet z toho úniku. Takýto problém bude naše myšlienky neustále zamestnávať a čím viac na to budeme myslieť, tým viac nás pohltí zúfalstvo. Spokojný a vyrovnaný človek nemá nijakú potrebu vyhľadávať u iných nedostatky. Ak v našom myslení vedie jedna kritická myšlienka k ďalšej, zvyk nepriaznivo posudzovať iných môže narásť do nadmerného kritizovania.

Al-Anon nie je organizácia; nemá nijakých manažérov ani riaditeľov. Je to spoločenstvo rovnocenných ľudí, ktorých spája niečo, čo sa volá „poslušnosť nevynutiteľnému“. Vykonávanie vlastnej inventúry neznamená, že sa sústredím na svoje nedostatky až dovtedy, kým mi z pohľadu nezmizne všetko dobré. Spoznanie dobra nie je čin pýchy alebo namyslenosti, ako https://www.magister.sk/ sa môžu mnohí obávať. Ak rozpoznám svoje dobré kvality ako dar od Boha, môžem to robiť so skutočnou pokorou a zároveň vyjadrovať radostné uspokojenie z toho, čo je vo mne príjemné, láskavé a veľkorysé. V Al-Anon som preto, aby som pomohla vyriešiť svoje problémy, prekonať nedostatky a pomôcť iným nájsť vyrovnanosť rovnako, ako sa o to snažím ja.

Budem sa snažiť aplikovať slogan Nekomplikuj to do každého prípadu, ktorý by mohol zväčšiť napätie a spôsobiť výbuch. Budem sa snažiť uvedomovať si, že výmena nepriateľských slov mi nepomôže získať vyrovnanosť, ktorú by som chcela. Sebaskúmanie, o ktorom sa hovorí v kroku štyri, je dlhodobým záväzkom.

Prosíme o triezvosť pre alkoholika, pretože veríme, že tým sa vyriešia všetky naše problémy. Ak sa nebudeme obidvaja snažiť prekonať citové konflikty, ktoré sú v nás, zostávame v nečinnosti. Naše problémy sa budú prejavovať len v nových formách, pretože nevyrastali z alkoholizmu, ale z osobných chýb, ktoré alkoholizmus spôsobil a z našich iracionálnych reakcií na ne.

Budem vedieť, že dobre načasované ticho mi môže poskytnúť ovládanie situácie tak, akoby to prístup v hneve nikdy nedokázal. Nemal by to byť nijaký katalóg https://www.drmax.sk/ krívd zo strany druchých, ale pokus o čestné vyjadrenie problému. Tým sa naučíme, že nie všetky problémy zapríčinil niekto druhý, ale aj my.

Takýto nováčik sa snaží získať všetky odpovede naraz, pretože sa veľmi ponáhľa a chce, aby začal fungovať kúzelný prútik Al-Anon. Potrebuje postupovať pomaly, vzdať sa toho a nekomplikovať to. Nie je to v tom, že sa usilujeme https://www.lekarenonline.com/ o naklonenosť a pochvalu zo strany iných, ale že chceme vnútornú dôveru, že sme „dostatoční“ a hodní úcty. Musíme sa naučiť, že ako jednotlivci máme svoje práva bez ohľadu na to, aká pochmúrna situácia môže doma byť.

Stále majú pred sebou radostnú skúsenosť vzdania sa problému – a úžasné dobrodružstvo mávnutia rukou nad „zraneniami“. Duchovné prebudenie znamená uvedomiť si, že nie sme sami a bezmocní; naučili sme sa určité pravdy, ktoré teraz môžeme niesť iným, aby sme im pomohli. Čo treba urobiť so zoznamom tých, ktorým sme ublížili, ako o tom hovorí ôsmy krok? Deviaty krok vraví, aby sme to napravili, „kedykoľvek je to možné okrem prípadov, keby to ublížilo im alebo niekomu inému“. V mojej veľkej potrebe útechy a nového uistenia mi druhý krok navrhuje, aby som svoju vôľu odovzdala múdrosti milujúceho Boha vo svojej snahe nájsť rozumný a racionálny spôsob života.

शेयर करें