Η Υγεία Της Γυναίκας Από Τη Γέννησή Της Έως Την Ωριμότητα

Όπως υπογραμμίζει ακόμα η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%. Ένας από τους λόγους είναι ότι αν η νόσος διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο το ποσοστό πλήρους ίασης είναι εξαιρετικά υψηλό. Τέλος, και στις μικρότερες ηλικίες η Ελλάδα έχει να επιδείξει γυναικείες επιτυχίες στον τομέα της καινοτομίας στην υγεία. Στην ελληνική εκδοχή του θεσμού Ημέρες Καινοτομίας (i-Days) του EIT Health που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά το ΕΚΤ, διακρίθηκαν ομάδες φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τις φοιτήτριες να έχουν τα πρωτεία. Στη νικήτρια ομάδα, με την ιδέα CryptoCare, η Λυδία Νέγκα και η Ζωή Τσιτόγλου από το Τμήμα Βιοπληροφορικής, και στη δεύτερη θέση, με την ιδέα FitFinder, η Αντωνία Σακελλαρίου και η Κλειώ Γκουντζομήτρου από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τα τελευταία χρόνια, η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα εδραιώνει την παρουσία της ολοένα και περισσότερο.

Εξειδικεύθηκε στις Ενδοσκοπήσεις στο νοσοκομείο St.Walburga/KreissMuenster της Γερμανίας, όπου και εργάστηκε μέχρι το 2008. Έκτοτε, διατηρεί Ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας και είναι επιστημονική συνεργάτης της Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μητέρα – Υγεία. Και στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια σημαντική στροφή πολλών Ελληνίδων σε μια πιο “υγιεινή” ζωή, χωρίς κάπνισμα, με διατροφή με λιγότερα λιπαρά, με λιγότερα επιβλαβή τρόφιμα, http://www.radiovidaciriaco.com/page-11/ με άσκηση κ.λπ. Έτσι, οι νέες γυναίκες είναι πολύ πιο ενημερωμένες και σαφώς πιο συνεπείς με τις “υποχρεώσεις” τους απέναντι στην υγεία τους. Ακολουθούν τις οδηγίες των γυναικολόγων, δεν αποφεύγουν τα ραντεβού σε μεγάλο ποσοστό, ενώ όταν έχουν στόχο για παράδειγμα την τεκνοποίηση, είναι απολύτως συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. Όπως ήδη ανέφερα, ο ελληνικός λαός μάλλον έχει ένα ιδιαίτερο ταμπεραμέντο, γι’ αυτό και διαφέρουμε από πολλούς άλλους λαούς.

Ανάπτυξη Μονάδων Υγείας

Οι περισσότεροι πάσχοντες είναι απρόθυμοι να αναζητήσουν βοήθεια από ειδικούς και μόνο 2 στα 5 άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, άγχος, και κατάχρηση ουσιών αναζητούν βοήθεια μέσα στον πρώτο χρόνο από την έναρξη της διαταραχής τους. Συνολικά τα ποσοστά ψυχικών διαταραχών είναι σχεδόν τα ίδια για άνδρες και γυναίκες αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα όσον αφορά το είδος των διαταραχών στα οποία είναι πιο ευάλωτα. Το EIT Health είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Αποτελούμενο από περίπου 150 εταίρους, το EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας.

γυναίκες Υγεία

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι τα ισχυρά οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα συνδέονται με καλύτερα / βελτιωμένα των αποτελέσματα υγείας, πιθανώς λόγω των δαπανών για την υγεία ανά κάτοικο του πληθυσμού, λένε οι ερευνητές. Αλλά αυτό δεν συνέβη όταν εξέτασαν τις χώρες βάσει των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών. Συγκεκριμένα όσον αφορά τις γυναίκες, https://www.carreauconcept.com/2021/01/22/7/ συχνά αντιμετωπίζονται από τους γιατρούς, σε πολλές χώρες, με τρόπο εξαιρετικά αυταρχικό κάνοντας έτσι δύσκολο για τις γυναίκες να εκμυστηρευτούν τα ψυχολογικά τους προβλήματα. Σε περίπτωση που το κάνουν τότε κοινωνικά στερεότυπα μπορεί να επηρεάζουν τους γιατρούς με αποτέλεσμα οι γυναίκες είτε να μην λαμβάνουν θεραπεία ή ακόμη να λαμβάνουν υπερβολικά μεγάλες αγωγές.

Η πρόληψη όπως γνωρίζουμε είναι το ισχυρότερο "χαρτί" που έχουμε στα χέρια μας για να είμαστε πιο υγιείς. Με αυτό το στόχο, καθώς και την έγκυρη ενημέρωση, οι Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas ανανεώνουν την επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης "forHER”, με κεντρικό μήνυμα "Η "γυμνή φωτογραφία” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει". Όπως προκύπτει από μελέτες, οι γιατροί είναι πιο πιθανό να διαγνώσουν μια γυναίκα ότι πάσχει από κατάθλιψη παρά έναν άντρα ακόμα και αν παρουσιάζουν τα ίδια σκορ σε κλίμακες που μετρούν την κατάθλιψη ή αν περιγράφουν τα ίδια συμπτώματα.

Δημόσια Υγεία

Ποια είναι τα "όπλα" μας απέναντι στον καρκίνο των ωοθηκών; Να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα και τις ενδείξεις και να γνωρίζουμε το οικογενειακό μας ιστορικό. Το υπερηχογράφημα βοηθάει συμπληρωματικά τον γιατρό να ελέγξει τον μαστό και να καθορίσει τυχόν ευρήματα, ώστε να επιτρέπει τη διαφοροδιάγνωση, αν πρόκειται για απλή κύστη ή συμπαγές ογκίδιο και να καθοριστεί η παρακολούθηση ή ο περαιτέρω έλεγχος. Η κλινική εμπειρία και η υψηλή κατάρτιση του επιστημονικού μας προσωπικού σε συνδυασμό με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας εγγυώνται τη μέγιστη αξιοπιστία των διαγνωστικών αποτελεσμάτων.

  • Τα παραπάνω συμπτώματα συχνά αποτελούν ένδειξη υπερβολικής αύξησης μικρόβιων ή μυκήτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
  • Είναι ενδεικτικό πως, αν μία γυναίκα έχει αρνητική ψυχολογία και είναι επηρεασμένη από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες, όπως άγχος, αγωνίες, καθημερινή πίεση, είναι πιθανό να παρουσιάσει υπογονιμότητα, έστω κι αν δεν παρουσιάζει κανένα παθολογικό εύρημα.
  • Ξεκίνα να πουλάς άμεσα μέσα από το Skroutz, χωρίς να χρειαστεί να φτιάξεις e-shop!
  • Αντίθετα, κατά την διενέργεια μαστεκτομής η μετεγχειρητική ακτινοθεραπεία μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις να μην χρειαστεί.
  • Τα αποτελέσματα της πολυκεντρικής βρετανικής μελέτης RECOVERY δεν έδειξαν όφελος από τη χορήγηση ασπιρίνης σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19.
  • Υπάρχουν ακόμη κάποιες παθήσεις που μπορεί, πράγματι, να αποτρέψουν μία γυναίκα από το να επισκεφθεί τον/τη γιατρό της.

Άλλωστε, τα προβλήματα σύλληψης είναι από τα σημαντικότερα που εκδηλώνονται όταν μία γυναίκα νιώθει καθημερινή πίεση. Και εντυπωσιάζει το γεγονός ότι, παρά την κρίση και τις οικονομικές δυσκολίες των Ελλήνων, οι γυναίκες διαθέτουν χρήματα από το υστέρημά τους για να αντιμετωπίσουν τα γυναικολογικά τους προβλήματα. Αυτό που είναι σχετικά εύκολο να διαπιστώσει κανείς τα τελευταία χρόνια, και ειδικά τα χρόνια της κρίσης στη χώρα μας, είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Αυτό σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στο επιπλέον άγχος και την πιεσμένη καθημερινότητα. Κολέσκας αποτελεί διαπιστευμένο μέλος της εταιρίας σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας του Ην. Βασιλείου (F.S.R.H.) από το 2005 κι έχει μεγάλη ευαισθησία και εμπειρία στο κομμάτι του οικογενειακού προγραμματισμού.

Διάγνωση

Συνολικά, οι χώρες με ισχυρά δικαιώματα των γυναικών είχαν καλύτερη/βελτιωμένη υγεία από εκείνες στις οποίες τα δικαιώματα των γυναικών ήταν μόνο μερικώς ή ελάχιστα σεβαστά. Αυτοί οι δείκτες υγείας περιλαμβάνουν την πρόληψη ασθενειών, όπως ο εμβολιασμός, την αναπαραγωγική υγεία, τα ποσοστά θνησιμότητας και Η υγεία των γυναικών το προσδόκιμο ζωής. Στις χώρες όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών, ήταν ιδιαίτερα σεβαστά, αλλά όπου η πρόσβαση σε νοσοκομειακά κρεβάτια και γιατρούς ήταν παρόλα αυτά κάτω από το μέσο όρο, τα αποτελέσματα για την υγεία εξακολουθούσαν να είναι σταθερά καλύτερα από τον μέσο όρο.

Σύμφωνα με έκθεση της UNESCOμόλις το 33% του ερευνητικού δυναμικού είναι γυναίκες. Στερεότυπα, τεκνοποίηση και μητρότητα ενδεχομένως εμποδίζουν τις γυναίκες να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στην καινοτομία, καθώς και στη βιομηχανία της υγείας. Το γεγονός ότι το 70% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας είναι γυναίκες, και πληρώνονται 11% λιγότερο από τους άνδρες συναδέλφους τους, δημιουργεί ακόμα μία θλιβερή αντίθεση. Αυτή η τάση μπορεί να αντιστραφεί, μεταξύ άλλων, με προγράμματα που προωθούν τη συμπεριληπτικότητα και ενισχύουν τη συμμετοχή των γυναικών. «Παρότι υπάρχουν σπουδαία παραδείγματα γυναικών στην καινοτομία, η παγκόσμια εικόνα είναι ακόμα απογοητευτική. Μπορεί κανείς να θέτει το ερώτημα κατά πόσο οι δράσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των γυναικών είναι αναγκαίες ή να θεωρεί πως έχει ήδη μειωθεί το χάσμα γυναικών και ανδρών στην επιστήμη.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις να συμπεριλάβουν γυναίκες στην ηγετική τους ομάδα και να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα και στην προσέλκυση επενδυτών. Το πρόγραμμα, διάρκειας επτά εβδομάδων, παρέχει εντατική εκπαίδευση, καθοδήγηση και ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης στη Βαρκελώνη (Ισπανία), το Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο), το Γκάλγουεϊ (Ιρλανδία) και την Κοΐμπρα (Πορτογαλία). χαπια αδυνατισματοσ Οι διοργανωτές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για νεοσύστατες και νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες είτε διευθύνονται από γυναίκες είτε έχουν τουλάχιστον μία γυναίκα στη διοίκηση. H Busy Phillips έχει μιλήσει επίσης πολλές φορές ανοιχτά για την επιλόχειο κατάθλιψη και το άγχος που βίωσε μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού. Η κόρη της είχε γίνει το κέντρο του κόσμου της, όμως με έναν τρόπο που έβλαπτε τον ίδιο της τον εαυτό.

Για εμάς που εργαζόμαστε στην καρδιά της καινοτομίας, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται και αναμφίβολα χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να υποστηριχθούν πρωτοπόρες γυναίκες και νέα κορίτσια. Για παράδειγμα, αν δούμε τον κόσμο των startups στην Υγεία, εύκολα θα παρατηρήσουμε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό υποψηφίων στα προγράμματα επιτάχυνσης του EIT Health είναι γυναίκες» δηλώνει η Mónika http://synergyatworx.com/10-2/ Tóth, διαχειρίστρια του προγράμματος EIT Health RIS, του EIT Health InnoStars. Πίσω από κάθε λύση που μπορεί να φέρει επανάσταση στη διάγνωση του καρκίνου ή να βελτιώσει τη θεραπεία των ασθενών, βρίσκονται ομάδες η σύνθεση των οποίων ποικίλλει. Ωστόσο, θα ήθελα να ενθαρρύνω τις γυναίκες να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τις ιδέες τους που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να έχουν καλύτερη υγεία και μακροζωία», προσθέτει.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι εμφανίζονται περίπου 6.000 νέα περιστατικά. Ωστόσο πρόκειται για μια νόσο που αν διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο το ποσοστό πλήρους ίασης είναι εξαιρετικά υψηλό. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα μέσω των σύγχρονων απεικονιστικών μεθόδων (ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστών, μαγνητική τομογραφία μαστών) και των επεμβατικών διαδερμικών βιοψιών μαστού, χωρίς χειρουργείο, να γίνει η έγκαιρη διάγνωση. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η πρόληψη, οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι διαθέσιμες θεραπευτικής επιλογές θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο."

γυναίκες Υγεία

Η ΧΕΝ Ελλάδος δημιούργησε υλικό σε απλή και κατανοητή γλώσσα και με τη μέθοδο της “εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης” προώθησε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας του παιδιού, της γυναίκας και της νεότητας. Το εθελοντικό δυναμικό της Οργάνωσης αξιοποίησε το υλικό και μέσω https://eumeds.gr/ της συμμετοχικής, ενεργητικής μάθησης, ευαισθητοποίησε τις τοπικές κοινωνίες. Υπάρχει μια θετική συνάρτηση ανάμεσα στην συχνότητα και την ένταση τέτοιων κοινωνικών παραγόντων από την μία και την συχνότητα και την ένταση των ψυχικών προβλημάτων στις γυναίκες.

Ωστόσο, στις μέρες μας, υπάρχουν τα επιστημονικά μέσα, ώστε μία γυναίκα να συλλάβει ακόμη και πολύ πέραν των 40 ετών, έστω και με δυσκολίες. Είναι ενδεικτικό πως, αν μία γυναίκα έχει αρνητική ψυχολογία και είναι επηρεασμένη από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες, https://www.pharmacy128.gr/ όπως άγχος, αγωνίες, καθημερινή πίεση, είναι πιθανό να παρουσιάσει υπογονιμότητα, έστω κι αν δεν παρουσιάζει κανένα παθολογικό εύρημα. Τις τελευταίες δεκαετίες, ο τρόπος ζωής των γυναικών έχει αλλάξει άρδην, τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Εάν είστε ασφαλισμένη στην INTERAMERICAN, στα πολυϊταρεία MEDIFIRST και στην Αθηναϊκή MEDICLINIC μπορείτε να έχετε το δικό σας ιατρικό ιστορικό. Ανατρέχοντας σε αυτό, ο ιατρός σας μπορεί να κάνει την πλέον λεπτομερή και έγκυρη διάγνωση, παρακολουθώντας https://www.ofarmakopoiosmou.gr/ προσωποποιημένα τη δική σας υγεία. Σε περίπτωση που δεν είστε ασφαλισμένη στην INTERAMERICAN ή δεν επιθυμείτε να επιλέξετε τις υποδομές της INTERAMERICAN είναι χρήσιμο να έχετε μαζί σας μια λίστα που συνοψίζει τι συμβαίνει στην υγεία σας.

शेयर करें